- En tydlig trend som sticker ut är att bokade stödsamtal där jag träffar en anhörig (oftast i min lokal) har ökat. Efter första halvåret är jag uppe i lika många direkta stödsamtal som på hela förra året. Jag har haft 38 samtal vilket är 6,33/månad. Behovet av dessa samtal har ökat och efterfrågas alltmer. Vanligaste formen av stödsamtal sker annars på telefonen som är mitt viktigaste verktyg. Totalt har jag haft 179 stödsamtal (141 telefon) och det ger ungefär 30 samtal/månad. Varje samtal tar från som minst 10 minuter och som mest 2 timmar.
- Jag har fått kontakt med 25 nya anhöriga fram till och med juni. (Ungefär som 2011)
- Andelen män som får stödsamtal har ökat lite men för tidigt att säga om det är tillfälligt (från 11% till 14%). Dock är min känsla att fler yngre män som vill ha stöd genom kontakt och samtal med mig har ökat. De ringer själva upp.
- När det gäller anhörigstödsgrupper så är det ungefär lika många som deltagit som förra året MEN genom att jag startat upp studiecirklar med anhöriga till personer med demenssjukdom så har flera grupper blivit ett fördjupat stöd. Deltagarna har en större sammanhållning och jag kan vara mer coachande som ledare i grupperna. För och efterarbetet blir också mer omfattande.
- Av de 25 nya anhöriga så har 12 själva tagit kontakt (ev efter tips från någon). Vårdpersonal inom kommunen har överlämnat 4 ärenden, Biståndshandläggare 4st, Rehabpersonal 4st och Sjuksköterska landstinget 1 ärende.
torsdag 19 juli 2012
Summering första halvåret
Har kollat igenom statistiken för de 6 första månaderna. Jag känner själv att jag fått mer att göra. Sitter med i lite andra sammanhang än det som har med anhörigstöd att göra så det har tagit lite tid. Men hur ser det ut på anhörigstödsdelen. Mitt huvudsakliga arbete.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar